Ouderenzorg

In onze huisartsenpraktijk bieden wij een behandelprogramma beteffende de ouderenzorg

De Praktijkondersteuner ondersteunt de huisarts bij de ouderenzorg in de huisartsenpraktijk. Tijdens een spreekuur wil zij graag van u horen hoe het met u gaat. Als bepaalde dingen niet zo goed gaan, dan kan zij daar samen met u iets aan doen voordat er grote(re) problemen ontstaan. Op deze manier willen de huisarts en de praktijkondersteuner u ondersteunen. Samen streven we ernaar dat u zo lang mogelijk op een prettige manier kunt leven en zelfstandig kunt blijven wonen. U bent daarbij de leidende persoon.

Voor wie is de praktijkondersteuner?

De praktijkondersteuner is beschikbaar voor allen vanaf 75 jaar die ondersteuning of begeleiding van de huisarts en/of andere zorgverleners kunnen gebruiken bij het zelfstandig wonen.

Wat doet de praktijkondersteuner?

De praktijkondersteuner nodigt u uit voor een gesprek. Dit gesprek vindt plaats bij u thuis maar het is ook mogelijk om op de praktijk te komen. Aan de hand van een vragenlijst bespreekt de zij verschillende dingen met u, zoals uw contactpersonen, uw gezondheid, de eventuele wilsverklaring, het medicijngebruik, eet- en drinkgewoonten. Daarnaast zal zij ook met u bespreken hoe actief en mobiel u bent, of u wel eens dingen vergeet en of u zich wel eens eenzaam voelt. Ook komt de veiligheid in en rond huis tijdens het gesprek aan de orde. Het eerste gesprek duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Wat gebeurt er na het gesprek?

De praktijkondersteuner bespreekt de uitkomsten van het eerste gesprek met uw huisarts. Naar aanleiding van het gesprek wordt bepaald of verdere begeleiding van haar of inzet van een andere zorgverlener nodig is. Hierbij kunt u denken aan thuiszorgorganisaties, GGZ, mantelzorgers, geriaters, specialist ouderengeneeskunde, WMO, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, kortom: iedereen die een rol kan hebben rond uw zorg.

In overleg met de huisartsen nemen wij met alle mensen van 75 jaar en ouder contact op of er behoefte is aan een bezoek. Indien u boven de 75 jaar bent en nog niet benaderd bent, of u bent jonger dan 75 jaar en u heeft wel behoefte aan een bezoek, kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk om een afspraak te maken.

 

 

Online afspraak

U kunt ook online een afspraak maken bij de huisarts. Registreer u volgens onderstaande link:

Maak hier online uw afspraak!

Herhaalrecepten